Idén elmaradhat a homoszexuális felvonulás

A vallásellenes provokációktól hemzsegő rendezvény szervezői mindenféleképpen rendőri védelem nélkül akarnak vonulni. Ha a rendőrség ellátja feladatait, idén elmaradhat a budapesti homoszexuális felvonulás.

„Évek óta kérjük a rendőrséget, hogy ne zárják le hermetikusan a menet teljes útvonalát. Az biztos, hogy ebben az évben nem vonulunk indokolatlanul és aránytalanul teljesen lezárt területen” – mondta a rendezvény szóvivője egy liberális lapnak nyilatkozva.

A szóvivő szerint, mivel a legutóbbi rendezvényen nem történt jelentős atrocitás, idén nem akarják kordonokkal védve megtartani a rendezvényt. Az Index.hu megerősítette, hogy ez azt jelenti, akár a Budapest Pride lemondása is szóba kerülhet.

A szóvivő elmondása szerint a kordonok felállítása “sérti a Pride-on résztvevők gyülekezési jogát, mivel a menethez nem lehet bármikor csatlakozni, a menetet nem lehet bármikor elhagyni”. Emiatt akár az is megtörténhet, hogy mégsem tartják meg a rendezvényt, amiről az utolsó pillanatban értesítik a résztvevőket.

“Kérdésünkre, hogy az is az opciók között szerepel-e, hogy esetleg lefújják a rendezvényt, azt válaszolta, hogy igen, elképzelhető, de kicsit rá az esély. Ebben az utóbbi esetben időben értesíteni fogják a résztvevőket.” – írták.

Napokkal ezelőtt a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom petíciót indított, a belügyminisztertől és a miniszterelnöktől kérve a Budapest Pride és a homoszexuális propaganda betiltását. A petíciót mostanra több mint huszonegyezren írták alá.

http://www.hidfo.ru/2017/07/iden-elmaradhat-a-homoszexualis-felvonulas/

Kategória: Hamis béke | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.