“Az egész karácsonyi ünneplés csak egy csúf vicc..”

Múlt heti egyik beszédében Ferenc pápa oly közel került ahhoz, hogy eltörölje a karácsonyt, mint még soha egyetlen elődje. Az ünnepet parádénak hívta, miközben “az egész világ háborúban” áll, állította.

“Közeledünk a Karácsonyhoz,” mondta. “Minden fénybe borul, partik lesznek, kivilágított fák, még a Születés jelenetei is -, díszletek, miközben a világ továbbra is háborút visel.”

“Mi marad a háború után, melynek közepén élünk?” – kérdezte a pápa. “Romok, több ezer gyermek oktatás nélkül, ártatlan áldozatok, és sok pénz a fegyverkereskedők zsebében.”

A pápa azt állította, hogy ez a folyamatos háborúállapot azt jelenti, hogy az egész karácsonyi ünneplés “csak egy csúf vicc, a világ nem értette meg a béke útját. Az egész világban háború dúl.”

“A háború nagyon sokféle okkal indokolható, de amikor az egész világ, mint manapság, háborúzik, egy kicsit itt, egy kicsit ott, szétdarabolt csatározásokkal – arra már nincs mentség.”

“Isten sír” – összegezte a pápa “Jézus sír” azok miatt, akiknek egyetlen célja ezen a bolygón a háború, de akik cinikusan tagadják, hogy ez a szándékuk.

Forrás: https://www.salon.com/2015/11/23/pope_francis_declares_war_on_christmas_the_holiday_will_be_a_charade_this_year/

http://metropolita.hu/2017/12/24910/

Kategória: Hamis béke | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.