073ido_halal_530.jpg

349a_halal_orajaban_530.jpg

217a_hit_remeny_530.jpg

074hitelet_530.jpg

138wass_530.jpg

136wass_530.jpg

147az_osszefogo_530.jpg

152gandhi_530.jpg

072en_anyatok_vagyok_530.jpg

144gyermekeim_530.jpg

132imadkozzatok_sokat_530.jpg

143xii_piusz_530.jpg

149tolsztoj_530.jpg

148apponyi_albert_530.jpg

139wass_530.jpg

Áldunk Téged, Urunk, hogy minden időben Hozzád járulhatunk nyomorúságainkkal, s Te megszabadítasz és megújítasz minket!

Ma, amikor erőinket, képességeinket messze meghaladó problémák tornyosulnak életünkre,  soha nem látott erkölcsi válság,  közöny, a megosztottság nehezedik ránk, s bűneink elvakítják látásunkat, s elvész a különbség jó, szent és rossz, becstelen között.
Jézus  azonban így szól:
„Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” Jn 10,10
Felelősek vagyunk a világ, népünk, családunk, magunk lelkének állapotáért. Olyan sokszor kialudt a lámpásunk, oly gyakran elhagytuk a szeretet és a béke útját.
„Fogadd el megtört szívünket
és alázatos lelkünket…
Siess segítségünkre…
Tudják meg, hogy te, az Úr vagy
Az egyetlen Isten,
És tiéd a dicsőség szerte az egész földön.” Dán 3,39-43
Határmenti  engesztelő gyalogos zarándoklatra  indulunk  Magyarország országhatárai  mentén  2014. augusztus 15-én egyesülve  lélekben Szt. István országfelajánlásával.
Ahogyan Jerikó falai leomlottak a választott nép előtt Isten ereje által, úgy kérjük, hogy engesztelésünket meghallgatva emeljen ki minket a bűn vakságából, döntse le a gyűlölködés, megosztottság falait, vezessen el a bűnbánatra és megtérésre, árassza  ki áldásainak gazdagságát népünkre, és adjon kiengesztelődést  Istennel és egymással!
Jerikó falai előtt Isten hat napon át készítette fel népét a csodás győzelemre. A jövő év augusztusáig  mi is erősödni akarunk hitben, imában, istenismeretben, egységben, lelki és testi erőnlétben. A zarándoklat előtt megkezdett imakilenceddel, a honlapon közzétett imák napii elmondásával, az irgalmasság lelki és testi cselekedeteinek végzésével, gyakori szentgyónással és szentáldozással, szentmisén való részvétellel, böjttel, a Szentírás rendszeres olvasásával  és a zarándoklat hírének terjesztésével készülünk a jövő nyári zarándoklatra.
A zarándoklat 2014. augusztus 15-én két csoportban Esztergomból indul keleti, illetve nyugati irányba  napi 20-25 km utat megtéve 40 napon át  és Szegednél találkozva  október elején fejeződik be.
Tervezett útvonal:
Kelet:
Esztergom-Márianosztra-Kemence-Dejtár-Szécsény-Litke-Karancsalja-Cered-Hangony-Serényfalva-Aggtelek-Tornanádaska   -Hídvégardó-Tornaszentjakab–Viszló-Krasznokvajda-Hernádvécse-Kéked-Mikóháza-Alsóberecki-Semjén-Fényeslitke-Tiszaadony-Beregsurány-Szatmárcseke-Magosliget-Császló-Szalmaváros-Bátorliget-Penészlek-Bagamér-Pocsaj-Ártánd-Kőrösnagyharsány-Mezőgyón-Sarkad-Gyula-Lökösháza-Battonya-Pitvaros-Apátfalva-Ferencszállás-Szeged
Nyugat:
Esztergom-Lábatlan-Almásfüzítő-Ács-Győrszentiván-Vámosszabadi-Dunaremete-Rajka-Jánossomorja-Kapuvár-Fertőboz-Ágfalva-Nagycenk-Zsira-Velem-Felsőcsatár-Pinkamindszent-Rábafüzes-Őriszentpéter-Lendvajakabfa-Tornyiszentmiklós-Tótszerdahely-Zákány-Somogyudvarhely-Heresznye-Barcs-Szentborbás–Drávasztára-Kisszentmárton-Drávapalkonya-Beremend-Majs-Homoród-Bácsszentgyörgy-Madaras-Csikéria-Kelebia-Ásotthalom-Domaszék-Szeged
A zarándoklat mindennap papi áldást követően indul a szervezők vezetésével döntően a környéken lakók részvételével a napi út megtételére, és érkezik meg a délutáni órákban a következő állomásra, ahol átadják papi vezetéssel a zarándokszobrot a helyben lakó embereknek, akik a másnapi útszakaszt meg fogják tenni. A napi zarándoklat hálaadással (szentmisével) zárul, majd a megérkezett zarándokok visszautaznak lakóhelyükre.
Az egy útszakaszt megjárt zarándokoktól azt kérjük, hogy lélekben a teljes útvonalat (40 nap) imádkozzák végig velünk.
Várjuk
            -az előzetes szervezésben segítséget nyújtó testvérek
            -az útvonal egy-egy tetszés szerinti szakaszán velünk zarándokoló testvérek
            -az útvonal állomásai közelében lakó és a zarándoklaton szolgálatot vállaló helyi           megbízottak  jelentkezését
Jelentkezni lehet a név, lakóhely, telefonos elérhetőség megadásával az
 emmanuel550@gmail.com címen. A jelentkezésről visszaigazolást küldünk, és a továbbiakban rendszeres tájékoztatást adunk a szervezés állásáról.
Hívunk  Téged  az út bármely szakaszán!
Zarándokolj és imádkozz velünk Magyarországért!
Kissné Rózsa Mária és Zoltán

http://jerikozarandoklat.blogspot.hu/

Jóságos Jézusom!

Hálát adok Neked hazánkért, népünkért! Köszönöm, hogy annyi vész között mindig Hozzád és Édesanyádhoz menekülhettünk, és oltalmatokban megtartattunk. Köszönöm, hogy újra és újra kinyújtod kezedet, hogy megtisztíts, felemelj, magadhoz ölelj minket!

Köszönöm, hogy Szentlelked által Te hívsz minket erre a határmenti gyalogos zarándoklatra. Írd a szívünkbe szent nevedet! Áldd meg különleges, mennyei áldásoddal minden résztvevőjét, tarts távol a résztvevőktől   minden lelki és testi ártó szándékot. Add, hogy ez az út egyéni és családi életünkben is megújulást, megszentelődést hozzon! Vidd engesztelésünket Mennyei Atyánk elé, hogy ez az ország bűneiből megtérjen, kiengesztelődjön és a szeretet földje legyen! Amen!

 

a