A biztonságod nem a bankszámládban van

 

“De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” Máté 6:33

Mindig emlékeznünk kell arra, hogy a biztonságunkat nem a bankszámlánk adja; a biztonságunk az Úrban van. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor kinyit valahol egy másikat.

“A ti Mennyei Atyátok már tökéletesen tudja, hogy mire van szükségetek és meg fogja adni nektek ha neki adjátok az első helyet az életetekben és úgy éltek, ahogy ő akarja, hogy éljetek.” (LB fordítás)

Sokan lelki árvákként viselkedünk. Elfelejtjük, hogy van Mennyei Atyánk, aki már tudja, hogy mire van szükségünk. Csak arra vár, hogy kérjük őt. Ő gondoskodik. Isten gondot visel a kismadarakra? Nem aggódnak. Az ember az egyetlen az összes teremtmény közül, aki aggódik. Minden más teremtmény bízik Mennyei Atyjában és Teremtőjében, hogy gondoskodik a szükségeiről.

“Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére.” Zsolt 111:5 LB fordítás: “Ételt ad azoknak akik bíznak Benne. Ő soha nem felejti el ígéreteit.” Mennyire bízol Istenben? Az aggódás valójában az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, azt mondod, “Minden tőlem függ”. Ez viszont nincs a Bibliában.

Rá kell bíznod Istenre az életed. A fenti ige azt mondja, “ha neki adjátok az első helyet az életetekben”. Miért? Mert amíg bármit jobban szeretsz, mint Istent, az a dolog vagy személy vagy bármi más az aggódás forrásává válik.

“Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk.” 1 Timóteus 6:17

LB fordítás: “Ne a gazdagságba fektesd a bizalmadat, amely annyira bizonytalan. Fektesd a bizalmadat Istenbe, aki gazdagon ellát bennünket mindennel örömünkre.” Mindig emlékeznünk kell arra, hogy a biztonságunkat nem a bankszámlánk adja; a biztonságunk az Úrban van. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor kinyit valahol egy másikat. Ha lezár egy munkát, akkor tud adni egy másikat. Az Urat kell keresned.

A Római levél azt mondja, hogy Isten elküldte az Ő Egyszülött Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon a kereszten értünk és így üdvösséget szerezzen nekünk. Ha Isten eléggé szeret ahhoz, hogy elküldje az Egyetlen Fiát, hogy meghaljon, akkor nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy gondot viseljen a pénzügyeidre? Nem látod, hogy ez mellett minden más probléma eltörpül? Megoldotta a legnagyobb problémádat, amikor megváltott.

A lényeg a következő: Elhiszed Istennek, hogy Ő megteszi, amit mond? És hiszel neki eléggé ahhoz, hogy megtedd azt, amit Ő mond neked, hogy tegyél?

 

 

Bizalom: válaszadás a Szentléleknek

 

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt.

Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a Szentlélek tanácsát meghallani és válaszolni is tudj arra. A Szentlélek a Vezetőd, valaki,, aki mindig veled jár az úton. Ismeri az út minden lépését, tudomása van az áldásokról, és a leselkedő veszélyről is. Tudja merre jártál és az is, hogy merre mész; de ugyancsak ismeri a számodra legmegfelelőbb utat is.

Fontos, hogy mindezt megértsd, mert Isten nem szeretné, hogyha nélküle terveznéd meg az utadat. Igazából az általad végzett misszió módja és sikeres is csak Istentől függ. A te felelősséged az, hogy mindenben az ő vezetését keresd és megtalálva azt, engedelmeskedj az ő utasításainak.

A te dolgod az, hogy „bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5-6). Nem szükséges tudnod mindennek az okát, és nem szükséges az sem, hogy mindent jó előre megtervezz a missziód során. Egyedül arra van szükséged, hogy bízz és engedelmeskedj.

Beszéljünk róla:

Isten azt mondja „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Gondolkozz el azon, hogy mikor érezted legutóbb azt, hogy a Szentlélek vezetett? Hogyan működik a Szentlélek a te életedben, és hogyan mutatja meg, hogy melyik utat válaszd?

Utal-e valami az életed bármely területén arra, hogy ott saját magad vezetője vagy, ahelyett, hogy egy tapasztalt Vezetőre, a Szentlélekre hallgatnál?

 

 

Itt az ideje valami jó hírnek!

 

„A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 16:33)

Az elmúlt néhány napon megosztottam veletek, hogy milyen hatásai vannak a bűnnek a világunkra. Nagyon brutális, nagyon elcsüggesztő. Itt van azonban a jó hír: Isten annyira szeret, hogy küldött egy Szabadítót, hogy megmentsen.

Ez most tőled függ, választhatsz. Amikor a bűn nehézzé teszi az életed, két dolgot kell tenned.

Először el kell fogadnod Jézust, mint Uradat és Szabadítódat. Még mindig próbálod magad megoldani a problémáidat? Azt gondolod, hogy nincs szükséged szabadítóra? Ha ez valóban igaz lenne, Isten nem küldött volna szabadítót. A mai igeversben Jézus ezt mondta: A világon nyomorúságotok lesz (János 16:33) Nem azt mondta, hogy lehet nyomorúságotok, hanem, hogy lesz nyomorúságotok. Számolhatsz vele, mert egy összetört világban élünk, ahol semmi sem működik tökéletesen.

A következő mondatban azonban jó hír van: Bízzatok: én legyőztem a világot. (János 16:33) Jézus meg tudja tenni azt, amit te nem tudsz megtenni saját erődből. Ő be tudja tölteni az ürességet az életedben, és minden területen teljességet hoz.

A második, hogy követned kell Jézus világosságát. Mikor a sötétségben vagy, szükséged van a fényre. Szükséged van valakire, hogy vezessen. Jézus ezt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12)

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy követned kell az ő fényét. Ez a világ egyre sötétebb, és szükséged van egy igaz, jó vezetőre, aki keresztülvezet a sötétségen a menny világosságához.

Ha még sosem fogadtad el Jézust, mint Uradat és Megváltódat, remélem, szánsz rá időt, hogy elmondd ezt az imádságot:
„Jézus, szeretném elmondani neked, hogy bánom a bűneimet. Szükségem van rád, hogy te légy a Megváltóm. Elismerem, hogy saját erőmből nem tudom megoldani életem problémáit, mert azok túl mélyen gyökereznek, túl nagyok nekem. Segíts követnem a fényedet, mikor sötétségben vagyok, mikor nem tudom melyik a helyes irány a kapcsolataimban, a pénzügyeimben, a munkámban vagy épp az egészségemmel kapcsolatban. Segíts látnom a te igazságod fényét, vezess engem az örökkévalóság felé vezető ösvényen. A te nevedben kérem mindezt. Ámen!”

Kategória: Napi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.