2018. július hónap bejegyzései

A Szentlélekkel való együttműködés ” Újuljatok meg lelketekben és elmétekben” (Efézus 4:23) A Bibliában újra és újra megjelenik egy fontos igazság: A Szent Lélek abban a pillanatban kiárasztja erejét, amikor hitből megteszünk egy lépést. Amikor Józsué egy lehetetlen akadállyal találta … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A napfény a növénynek feladatot, erőt ad. Lehetőségeket nyújt s kitölti azt. Életre hív, célokat tűz ki, hozzá segít. Mindezzel szemben semmit sem kíván, csak ezt: élj velem. – Jézusnak is ez ez egy az összes követelése: ÉLJ VELEM! (Ravasz) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Békesség… A mai nap imádsága: URam! Olyan sok a békétlenség ebben a világban… Háborús indulatokról, aljas indokkal elkövetett gonoszságokról tudósítanak minket nap mint nap. Istenem, add a Te békességedet, hogy lelkem egyensúlyban tudjon maradni, s Rád figyelhessek életem minden napján, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

2018. július 16. JÉZUS IMÁDSÁGA

JÉZUS IMÁDSÁGA 1990. január 29. Uram? Én vagyok. Kicsim, imádkozzunk! Uram, Istenem, emeld fel lelkemet ebbõl a sötétségbõl a Te világosságodba! Fogadd be lelkemet Szentséges Szívedbe! Tápláld lelkemet Szavaddal! Kend fel lelkemet Szent Neveddel! Készítsd fel lelkemet hangodra! Leheld lelkemre … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

HOZD MŰKÖDÉSBE A HITEDET! „Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek.” (János 13:17) A Biblia azt mondja, hogy a „hit cselekedetek nélkül halott” (Jakab 2:20 NIV). Vannak imák, amikre csak akkor kapunk választ, ha elkezdünk cselekedni. Amikor a vérfolyásos … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A bűnös a kereszténység szívében van. Senki sem érti annyira a kereszténység lényegét, mint a bűnös. Senki, hacsak a szent nem. A keresztyén élet örvendező voltáról ne beszéljen senki, akinek nincsenek tapasztalatai. A Szentlélek munkája nem egyéb, mint Istennek tervszerű … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A szenvedély ereje   „Az életem semmit sem ér, ha nem arra használom, hogy elvégezzem azt a munkát, amivel megbízattam.” (Apostolok cselekedetei 20:24 TLB) Pál megtalálta Istennek az életére vonatkozó tervét, és ebből fakadt hihetetlen szenvedélye. Figyeld meg: a) a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A vasárnap nyugalmáért, szeretteink testi-lelki békéjéért. A 7végeimádsága: Uram, Istenem! Te indítod szívemben a magasztaló szavakat, s Te segítesz kimondanom, ami csak gyönge sejtés lelkemben. Erősítsd, áldd meg mindazokat, akik Hozzád menekülnek életük gondjai alatt roskadva, hogy felbátorodva, erővel megtelve, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A szelídség nem gyengeség   “Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim. 1:7) Egy kereszténynek nem kellene szelídnek lennie? Dehogynem, de a szelídség nem gyengeség. Ez nagy különbség. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

2018. július 15. A SZŐLŐTŐ, AMELYET A MÚLTBAN ÜLTETTEM, AZ ÉN DICSŐSÉGEMRE FOGJA MEGHOZNI GYÜMÖLCSÉT

A SZÕLÕTÕ, AMELYET A MÚLTBAN ÜLTETTEM, AZ ÉN DICSÕSÉGEMRE FOGJA MEGHOZNI GYÜMÖLCSÉT   1993. február 3. Uram, Istenem, Téged úgy ismernek, mint aki nem késlekedsz nagylelkûségeddel a szegény és az ínséges iránt. Téged úgy ismernek, hogy megtöltöd az éhesek száját … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!