2018. február hónap bejegyzései

“Hálát adok Neked, mennyei Atyám, szeretett Fiad, a Jézus Krisztus által, hogy ma éjjel minden kártól és veszedelemtől megőriztél, és kérlek, őrizz meg engem a mai napon is a bűntől és minden gonosztól, hogy minden cselekedetem és egész életem tetszésedre … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A GYŐZELEMIG

  “Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra: úgy viaskodom, mint aki nem levegőt vagdos; hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.” (1Kor 9:26-27) Isten lépésről lépésre vezeti népét. A keresztény … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A GYŐZELEMIG bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BŰNTUDAT SZÉGYENÉRZETTEL

Középiskolás voltam Pancsován, ahol a szerb nyelvtan és irodalom órán a kiváló, egyébként pravoszláv vallású, irodalomkedvelő tanárnőm (férje közismert rendező volt) az egyik regény alapján beszélt a férfi és nő kapcsolatát beárnyékoló bűntudatról és szégyenérzetről. Házasságban élő nőként, személyes tapasztalatként … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | BŰNTUDAT SZÉGYENÉRZETTEL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS

  “Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.” (Péld 4:18) Jézus végtelen áron tette lehetővé az embernek azt, hogy elérje a krisztusi jellem tökéletességét. Azoknak, akiknek előjoguk, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alkalmas vagy!

„Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1Sámuel 16:7) A Bibliában a legnagyobb emberek nem tartották magukat alkalmasnak. Mózes azt mondta Istennek, hogy nincs szónoki tehetsége. Gedeon azt mondta, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Alkalmas vagy! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Február 28.

Jézus könyörgése övéiért “22Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk:” (János 17,22) Jézus utolsó, Gecsemáné előtti imádságában tanítványaiért könyörög. Amikor magáért emel szót, még annak is az ő életükre nézve van jelentősége. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Február 28. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Február 28.

Ő, ami tőle telt, azt tevé: Előre megkente az én testemet a temetésre. Márk 14,8 Uram! Hányszor hangzik el a dicsekvő ember ajkáról ez a mondat: “Én minden tőlem telhetőt megtettem!” Ez legtöbbször nem egyéb üres szólamnál.Nem Mária mondta ezt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Február 28. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hibák oka a jobb nem ismerése. (Démokritosz) A világnak nem annyira nagy igehirdetőkre van szüksége, mint nagy imádkozókra. (Stewart) Aki fél a szenvedéstől, annak tudnia kell, hogy maga a félelem is szenvedést okoz. Általában nem tudjuk, mi az, amit … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Alkalmas vagy! „Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1Sámuel 16:7) A Bibliában a legnagyobb emberek nem tartották magukat alkalmasnak. Mózes azt mondta Istennek, hogy nincs szónoki tehetsége. Gedeon … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

“…Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk.”   (1Jn 3,1) Ez a félmondat, hogy “azok is vagyunk”, nincs benne a Károli-Bibliában, de az új fordításba az eredeti szöveg alapján bekerült. Nagy dolog, ha Istennek valóban igazi gyermekei vagyunk. Észak-Koreában … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Heti | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva