2018. január hónap bejegyzései

A szeretetnek a lelke nem abban áll, hogy elnézzük az ellenség hibáit, hanem abban, hogy szeretjük annak érdemeit.   Ahogy az apa ül a fotelben, még forrongnak benne a nap eseményei, ahogy a főnöke megint újraíratta vele a prezentációját, ahogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A megerősítés elve: Töltsd meg szeretettel az életed! A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők. (Róma 12:9-10) Ha folyamatos változást szeretnél az életedben, meg kell töltened … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A család és a barátok ellenére „…ezért küldettem.” (lukács 4:43) Miután hazatérve hűvös fogadtatás várta, Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem vetik meg a prófétát másutt, csak a hazájában, a rokonai között és a saját házában” (Márk 6:4). Más helyeken hősnek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Alkohol… A mai nap imádsága: URam! Szabadságot adtál, s mi szabadossággá változtattuk. Lehetőséget adtál, s mi visszaéltünk vele. Egészséget adtál, s mi beteggé tettük magunkat… URunk! Kegyelmezz nekünk, hogy el ne vesszünk – örökre! Ámen Nóé elkezdte a földet művelni, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Drága Mennyei Édesatyám a Jézus Krisztus által! Hálásan köszönöm Neked, hogy a nevem fel van írva az Élet könyvébe. Könyörgöm Hozzád gyermekeimért, unokáimért, akik szemmel láthatóan a pusztulás felé rohannak, mert a kényelmes, széles úton járnak, és a világ csábításainak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

A család és a barátok ellenére

„…ezért küldettem.” (lukács 4:43) Miután hazatérve hűvös fogadtatás várta, Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem vetik meg a prófétát másutt, csak a hazájában, a rokonai között és a saját házában” (Márk 6:4). Más helyeken hősnek tartották, de itt nem. „…hozzátartozói… azt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Család, Napi | Szóljon hozzá most!

A LÉLEK KÖZÖTTÜNK VAN

  “Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk.” (1Jn 4:13) Bár Isten Lelkét nem láthatjuk, de tudjuk, hogy emberek, akik törvényszegéseik és bűneik miatt halottak voltak, bűntudatra ébredtek és megtértek az ő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Január 21.

Kész vagyok az evangéliumot hirdetni “15Azért szívem szerint kész vagyok az evangéliumot hirdetni nektek is, akik Rómában vagytok.” (Róma 1,15) Azt jelenti tehát ez, hogy Pál apostol felvette lábaira a “békesség evangéliuma hirdetésének készsége” saruját (Ef 6,15). Kész volt bárhova elmenni … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Január 21.

Akarom! Tisztulj meg! Lukács 5,13 Uram! Ez a nyomorult bélpoklos ember nyitott ajtón zörgetett. Ha nem akartad volna a betegek gyógyulását, bűnfekélytől szenvedők tisztulását, akkor nem jöttél volna közénk. A mennyei Atya megváltó szeretetét hoztad el és magadra vállaltad ennek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Szóljon hozzá most!

Amint az Atya szeretett engem… 365 gondolat a papság évére

A testvér hozzám tartozik A közösségi lelkiség mindenekelőtt azt jelenti, hogy szívünk tekintetét a bennünk lakó Szentháromság misztériumára szegezzük, akinek fényét fel kell ismernünk a mellettünk élő testvérek arcán is. A közösségi lelkiség ezen túl azt is jelenti, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Idézet, Napi | Szóljon hozzá most!