2017. január hónap bejegyzései

Az aggódás nem működik “Semmiért se aggódjatok…” Fil 4,6 Egy olyan időszaka ez az évnek, amikor a valóság kijózanít. Mindössze egy hónap telt el az Újévből, előtted a változtatásra kitűzött célok az egészség, a munka, a kapcsolataid területén és eddig … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A házasság hármasság. Csak hármasban annyira egész és befejezett, hogy oda még a magányosság sem törhet be többé. Ez a harmadik pedig, a Hatalmas Harmadik: Jézus Krisztus. […] hiszen megígérte, hogy mivelünk, tiveletek is lesz, minden napon, a világ végezetéig. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ANNAK ELLENÉRE „A jó pásztor életét adja a juhokért.” (János 10:11) Két dolog van, amiben hasonlítunk a juhokra. 1) A pásztor vezetése nélkül bajba keverednénk. Istennek nincsenek „szuper-juhai”. A Biblia azt mondja: „Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A leggazdagabb szegények Írta: Benedek Csilla Valaki ezt kérdezte ismerősétől: Mondd, miként tudsz ilyen kevés pénzből megélni? Nem félek a jövőtől, Isten megígérte, hogy mindig lesz annyim, amennyire szükségem lesz – jött a határozott válasz. És általában igaz tény az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Áldás… A mai nap imádsága: Istenem! Köszönöm Neked mindazokat, akiket mellém rendeltél, s köszönöm Neked azokat, akikért felelősséget hordozhatok! Áldásoddal kísérj mindannyiunkat, hogy szereteted alázatos követeinként bizonyságot tehessünk Rólad a világban, életünk minden napján! Ámen   Aki pedig mindent megtehet … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FELSÉGES ATYÁNK! Nyisd meg a mi vaksi szemeinket áldásaidnak, a mindennapok nagy és kicsiny csodáinak meglátására, testünk, lelkünk számára szánt ajándékaid megbecsülésére! Add meg nekünk, hogy szegénységünk árnyékain törjön át Benned való gazdsagságunk fénye, melege. Taníts igazán örülni szeretteinknek, otthonunknak, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha hajlandó vagy megfizetni az árat

„Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem…” (Jelenések 3:19) A végidők gyülekezetének címezve Jézus így szólt: „ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Ha hajlandó vagy megfizetni az árat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

KIKÉREM MAGAMNAK!

Feleségem szavaitól durcás lettem. Kikértem magamnak. Miért van rólam elmarasztaló véleménye? – zsörtölődtem. Valójában nagyon jól tette, hogy őszintén elmondta, amit gondolt. Ebből megértettem, hogy szeret. A tanulság: ha nincs igazunk, akkor mások helyreigazító véleményén felháborodunk, ellensúlyozásként megharagszunk rá. Ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | KIKÉREM MAGAMNAK! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A LÉLEK MÉG MINDIG VÁR

  “Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.” (Jn 14:26) A Szentlélek még mindig arra vár, hogy elvégezhesse munkáját az emberi szívben. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | A LÉLEK MÉG MINDIG VÁR bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Január 31.

Közülünk senki sem él önmagának “7Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; 8mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.” (Róma 14,7-8) Ehet-e a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Január 31. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva