2017. szeptember 27. OROSZORSZÁGOT LÁTTAM

Gera-Lario, Olaszország, 1992. január 30.

Uram?

ÉN VAGYOK.

Leírjam, amit ma hajnalban láttam?

Írd le!

Oroszországot láttam.

Ne sírj! Meg fog gyógyulni! Inkább azok miatt sírj kedvesem, akik elhagytak engem. Újjá fogom építeni Oroszországot. Az ember miatt sírj, aki halott! Széppé teszem Oroszországot, Vassulám.

Ó Istenem, láttam nyomorúságát! Ezt láttam: Egy asszony jött felém. Fiatal volt, nem túl szép, de csúnya sem. A neve: Oroszország. Átjött hozzám, és ruháján láttam, hogy szegény. Beszédre nyitotta száját, és láttam, hogy fogai felerészben hiányoznak. Ez igen csúnyává tette. Felfogtam, hogy egy ilyen fiatal asszony már tett volna valamit, ha ennyi foga hiányzik, hacsak nem túl szegény. Szegénysége és nyomorúsága ellenére is bátor volt Oroszország, és egyenesen állt. Megmutatta nekem kenyéradóját, egy régimódi szerkezetet szövõszéknek látszott}. Oroszország azt mondta nekem, hogy ezen fog dolgozni, hogy keressen valamennyit, és életben maradjon.
Szomorúság szorította össze bensõmet.

Majd jött egy másik asszony is, õ is Oroszország volt, neki is sok foga hiányzott. Azután újabb két asszony jött, akiknek szintén sok foguk hiányzott, és rendkívül szegénynek látszottak. 1 Akkor hirtelen egy fiatal férfi lépett be, Oroszország férje volt. Láttam, hogy szép alkatú, egészséges, magas és jóképû. Eltûnõdtem, vajon hogyan vonzódhat valakihez, aki ilyen, mint Oroszország, aki egyáltalán nem szép, sõt hiányos fogsora miatt visszataszító… Mialatt ezeken tûnõdtem, férje gyengéden közeledett Oroszországhoz, karját vállára tette. Láttam szemében az örökre szóló, végtelen gyengédséget, szeretetet és hûséget. Láttam, hogy kevéssé vonzó külseje ellenére sem fogja sohasem Oroszországot elhagyni.

Felismertelek Téged, Uram.

Nem, nem fogom elhagyni, és õ sem fog engem elutasítani. Atyja és Jegyese vagyok. A Nevem Hûséges és Igaz. Újból felöltöztetem, szép ruhát adok neki, és szíve lesz kedves és szelíd lényének dísze. Szüntelenül záporoztam rá az áldások áradatát. Sohasem fogom megfosztani szeretetemtõl. Ó Vassula, légy olyan türelmes, amilyen én! Támaszkodj most rám!


1 Négy szegény asszony. Talán négy év éhséget jelent Oroszországnak?

Kategória: Napi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.