2011. március hónap bejegyzései

2011. március 2. A év, évközi idő, 8. hét, szerda A nap liturgikus színe: zöld

Sir 36,1.4-5a.10-17 Könyörülj rajtunk, mindenség Istene, tekints ránk, és mutasd meg nekünk irgalmad világosságát! Amint fölöttünk szentnek bizonyultál az ő szemük láttára, úgy mutasd magad dicsőnek irányukban szemünk előtt, hadd ismerjék meg, amint mi már tudjuk, hogy nincs Isten kívüled, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. A év, évközi idő, 8. hét, szerda A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. – Szerda

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé.   Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét   magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy mi   vár reá. ?Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. – Szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2. szerda

Sir 36,1.4-5a.10-17; Zs 78; Mk 10,32-45    Tudják meg a nemzetek, hogy nincs Isten kívüled, Uram Sir 36,1.4-5a.10-17 Könyörülj rajtunk, mindenség Istene, tekints ránk, és mutasd meg nekünk irgalmad világosságát! Amint fölöttünk szentnek bizonyultál az ő szemük láttára, úgy mutasd magad … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. kedd Lujza napja 1312.

A mai nap meditációs fogalma:Cselekedeteink… A mai nap imádsága:URam! ! Adj nekem erőt, hogy élhessek akaratod szerint! Ámen    Jézus Krisztus mondja: “Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. kedd Lujza napja 1312. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. szerda

KRISZTUS MÁSODIK ELJÖVETELE Krisztus eljövetelének pontos részleteit és sorrendjét illetően különböző elméletek vannak, de abban mind egyetértenek, hogy Krisztus egyszer el fog jönni. Az lesz a második eljövetel. Ennek bibliai nézete.Az újszövetség fejezeteiben 318 alkalommal  említi a biblia. Hatalmas tömeg … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. szerda

El ne hajoljatok Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedvén kárt ne okozzon. (Zsidó 12:15) Számomra a hit mindig valami bátor döntést jelentett az egyszerű dolgokban. Például ránézni a gyerekre, amikor csak azt a szót tudja kimondani, hogy nem, és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 1. A év, évközi idő, 8. hét, kedd A nap liturgikus színe: zöld

Mindannyian adósai vagyunk Istennek. Ajándékozó jóságáért a legértékesebb emberi tulajdonságot adhatjuk neki, a szeretetet. Szeretetünk az engedelmességben és Isten parancsainak megtartásában válik teljessé. 1Pét 1, 10-16Meg van írva: szentek legyetek, amint én is szent vagyok! Mk 10, 28-31Sokan lesznek elsőkből … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 1. A év, évközi idő, 8. hét, kedd A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 1. – Kedd

A gazdag ifjúval folytatott beszélgetés után Péter apostol megszólalt,   és ezt mondta Jézusnak: ?Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk   téged.? Jézus így válaszolt: ?Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem   és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját,   gyermekeit vagy földjét, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 1. – Kedd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

1. kedd

Sir 35,1-12; Zs 49; Mk 10,28-31    Az Úrnak tetszô áldozat: elhagyni a gonoszságot Sir 35,1-12 Aki megtartja a törvényt, gyakran áldoz; békeáldozat, ha valaki ügyel a parancsokra, és távol tartja magát minden gonoszságtól. Vétségért engesztelő áldozat és bocsánatkérés a bűnért, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 1. kedd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 1. kedd

JÉZUS HIVATÁSA A MENNYEI GYŰLÉSEN: Milyen hivatást tölt be Krisztus a mennyben? Krisztus ülése nem semmittevés, hanem egy mindenre kiterjedő irányítás. Krisztus értünk jelenik meg Isten jelenlétében.Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 1. kedd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva