2011. március hónap bejegyzései

2011. március 2. A év, évközi idő, 8. hét, szerda A nap liturgikus színe: zöld

Sir 36,1.4-5a.10-17 Könyörülj rajtunk, mindenség Istene, tekints ránk, és mutasd meg nekünk irgalmad világosságát! Amint fölöttünk szentnek bizonyultál az ő szemük láttára, úgy mutasd magad dicsőnek irányukban szemünk előtt, hadd ismerjék meg, amint mi már tudjuk, hogy nincs Isten kívüled, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. A év, évközi idő, 8. hét, szerda A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. – Szerda

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé.   Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét   magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy mi   vár reá. ?Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. – Szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2. szerda

Sir 36,1.4-5a.10-17; Zs 78; Mk 10,32-45    Tudják meg a nemzetek, hogy nincs Isten kívüled, Uram Sir 36,1.4-5a.10-17 Könyörülj rajtunk, mindenség Istene, tekints ránk, és mutasd meg nekünk irgalmad világosságát! Amint fölöttünk szentnek bizonyultál az ő szemük láttára, úgy mutasd magad … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hálát adunk Uram azért, hogy Jézusban eljött a világosság a földre, van aki megszabadít a terhek alól, ámen. Hálát adunk Uram, azért, hogy Te vagy a hajnali fény. Látod, hogy ebben a sűrű sötétben, ami ebben a világban van, nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

AZ ELSŐ GYÜMÖLCS: A BŰNBÁNAT

  “Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet! Egészen moss ki engemet az én álnokságomból, és az én vétkeimből tisztíts ki engemet.” (Zsolt 51:3-4)    A megmentő kegyelem első gyümölcsei közé … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | AZ ELSŐ GYÜMÖLCS: A BŰNBÁNAT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az Isten-adta gondolatok ereje

„…áldást nyer általad… a föld minden nemzetsége” (1Mózes 28:14)A jó ötletek Istentől jönnek, ezért Tőle kérj egyet! A világ azok által nyert áldást, akik ezt megtették. Gondolj például az anesztéziára: hogy éreznéd magad, ha nem altatásban műtenének? Pedig ez volt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Az Isten-adta gondolatok ereje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. kedd Lujza napja 1312.

A mai nap meditációs fogalma:Cselekedeteink… A mai nap imádsága:URam! ! Adj nekem erőt, hogy élhessek akaratod szerint! Ámen    Jézus Krisztus mondja: “Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. kedd Lujza napja 1312. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. szerda

KRISZTUS MÁSODIK ELJÖVETELE Krisztus eljövetelének pontos részleteit és sorrendjét illetően különböző elméletek vannak, de abban mind egyetértenek, hogy Krisztus egyszer el fog jönni. Az lesz a második eljövetel. Ennek bibliai nézete.Az újszövetség fejezeteiben 318 alkalommal  említi a biblia. Hatalmas tömeg … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. március 2. szerda

El ne hajoljatok Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedvén kárt ne okozzon. (Zsidó 12:15) Számomra a hit mindig valami bátor döntést jelentett az egyszerű dolgokban. Például ránézni a gyerekre, amikor csak azt a szót tudja kimondani, hogy nem, és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. március 2. szerda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Március 2.

De én könyörögtem érted “31”Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, 32de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd atyádfiait.”” (Lukács 22,31-32) Sokan követték Jézust. Maga az élet volt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Március 2. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva