2011. február hónap bejegyzései

HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 MÁRCIUSÁBAN

Úton egymás felé, egyre közelebb MÁRCIUSI LEVÉL A CSALÁDOKHOZ, A HÁZASPÁROKHOZ, A JEGYESEKHEZ ÉS A SZERELMESEKHEZ, A CSALÁDOKAT SZERETŐ SZERZETES- ÉS PAPTESTVÉREKHEZ, ÉS MINDENKIHEZ, AKI A CSALÁD ÉS AZ ÉLET MELLETT ÁLL “Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Csak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Család | HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 MÁRCIUSÁBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Életige 2011. március

„Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” (Lk 1,38)[1] […] Isten – ahogy Máriával tette – előttünk is fel akarja fedni, amit rólunk tervez, meg akar ismertetni az igazi lényünkkel. Mintha így szólna hozzánk: „Akarod, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Életige | Életige 2011. március bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. B év, évközi idő, 8. hét, hétfő A nap liturgikus színe: zöld

1Pét 1,3-9 Áldott legyen Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával élő reménységre szült újjá minket, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, romolhatatlan, szennyezetlen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben fenn van tartva számotokra. Isten ereje … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. B év, évközi idő, 8. hét, hétfő A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. – Hétfő

Abban az időben: Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki,   térdre borult előtte, és úgy kérdezte: ?Jó Mester! Mit tegyek, hogy   elnyerjem az örök életet?? Jézus megkérdezte: ?Miért mondasz engem   jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. – Hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

28. hétfő

Sir 17,24-29; Zs 31; Mk 10,17-27    Térj az Úrhoz, és hagyd el buneidet! Sir 17,24-29 Ismerd meg Isten törvényét és parancsait, légy állandó megszabott hivatásodban: a fölséges Isten imádásában; tarts a szent nemzetséggel, azokkal, akik élnek és magasztalják Istent! Ne … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 28. hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. hétfő Elemér napja 1311.

A mai nap meditációs fogalma:Teremtettség… A mai nap imádsága:URam! Érthetetlen szereteteddel ölelj át naponta, hogy tudjak szeretni! Ámen Tiéd a nappal, az éjjel is tiéd,te tetted helyükre a csillagokat s a napot.Zsolt 74,16 A világegyetem (latinosan univerzum ) csillagászati fogalom, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. hétfő Elemér napja 1311. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. hétfő

JÉZUS VÉRE. Ez a vér szerez engesztelést a lélekért. Jézus teste és vére nem semmisült meg, Jeruzsálemben, és nem látott romlást.Most mindkettő-értünk-a mennyben van, és az Atya elfogadta azokat.Jézus vére a legdrágább dolog, és az egyetlen bűntől megtisztító erő a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 27. A év, évközi idő, 8. vasárnap A nap liturgikus színe: zöld

Iz 49,14-15 Azt mondta Sion: ,,Elhagyott engem az Úr, és Uram megfeledkezett rólam.’ Megfeledkezhetik-e csecsemőjéről az asszony, nem könyörül-e méhe magzatán? Még ha az meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad!1Kor 4,1-5 Úgy tekintsen ránk minden ember, mint … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 27. A év, évközi idő, 8. vasárnap A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 27. ? Évközi 8. vasárnap

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: ?Senki sem   szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti,   vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem   szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is. Ezért azt mondom nektek:   … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 27. ? Évközi 8. vasárnap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

27. vasárnap: ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

Iz 49,14-15; Zs 61; 1Kor 4,1-5; Mt 6,24-34    Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad Iz 49,14-15 Azt mondta Sion: ,,Elhagyott engem az Úr, és Uram megfeledkezett rólam.’ Megfeledkezhetik-e csecsemőjéről az asszony, nem könyörül-e méhe magzatán? Még ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 27. vasárnap: ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva