2011. február hónap bejegyzései

HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 MÁRCIUSÁBAN

Úton egymás felé, egyre közelebb MÁRCIUSI LEVÉL A CSALÁDOKHOZ, A HÁZASPÁROKHOZ, A JEGYESEKHEZ ÉS A SZERELMESEKHEZ, A CSALÁDOKAT SZERETŐ SZERZETES- ÉS PAPTESTVÉREKHEZ, ÉS MINDENKIHEZ, AKI A CSALÁD ÉS AZ ÉLET MELLETT ÁLL “Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Csak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 MÁRCIUSÁBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Életige 2011. március

  „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” (Lk 1,38)[1] […] Isten – ahogy Máriával tette – előttünk is fel akarja fedni, amit rólunk tervez, meg akar ismertetni az igazi lényünkkel. Mintha így szólna hozzánk: „Akarod, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Életige 2011. március bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. B év, évközi idő, 8. hét, hétfő A nap liturgikus színe: zöld

1Pét 1,3-9 Áldott legyen Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával élő reménységre szült újjá minket, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, romolhatatlan, szennyezetlen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben fenn van tartva számotokra. Isten ereje … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. B év, évközi idő, 8. hét, hétfő A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. – Hétfő

Abban az időben: Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki,   térdre borult előtte, és úgy kérdezte: ?Jó Mester! Mit tegyek, hogy   elnyerjem az örök életet?? Jézus megkérdezte: ?Miért mondasz engem   jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. – Hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

“Hálát adok Neked, mennyei Atyám, szeretett Fiad, a Jézus Krisztus által, hogy ma éjjel minden kártól és veszedelemtől megőriztél, és kérlek, őrizz meg engem a mai napon is a bűntől és minden gonosztól, hogy minden cselekedetem és egész életem tetszésedre … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

28. hétfő

Sir 17,24-29; Zs 31; Mk 10,17-27    Térj az Úrhoz, és hagyd el buneidet! Sir 17,24-29 Ismerd meg Isten törvényét és parancsait, légy állandó megszabott hivatásodban: a fölséges Isten imádásában; tarts a szent nemzetséggel, azokkal, akik élnek és magasztalják Istent! Ne … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 28. hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A GYŐZELEMIG

  “Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra: úgy viaskodom, mint aki nem levegőt vagdos; hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.” (1Kor 9:26-27)    Isten lépésről lépésre vezeti népét. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A GYŐZELEMIG bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BŰNTUDAT SZÉGYENÉRZETTEL

Középiskolás voltam Pancsován, ahol a szerb nyelvtan és irodalom órán a kiváló, egyébként pravoszláv vallású, irodalomkedvelő tanárnőm (férje közismert rendező volt) az egyik regény alapján beszélt a férfi és nő kapcsolatát beárnyékoló bűntudatról és szégyenérzetről. Házasságban élő nőként, személyes tapasztalatként … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | BŰNTUDAT SZÉGYENÉRZETTEL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS

  “Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.” (Péld 4:18)    Jézus végtelen áron tette lehetővé az embernek azt, hogy elérje a krisztusi jellem tökéletességét. Azoknak, akiknek előjoguk, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. február 28. hétfő Elemér napja 1311.

A mai nap meditációs fogalma:Teremtettség… A mai nap imádsága:URam! Érthetetlen szereteteddel ölelj át naponta, hogy tudjak szeretni! Ámen Tiéd a nappal, az éjjel is tiéd,te tetted helyükre a csillagokat s a napot.Zsolt 74,16 A világegyetem (latinosan univerzum ) csillagászati fogalom, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. február 28. hétfő Elemér napja 1311. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva