2011. január hónap bejegyzései

2011. január 31. hétfő

Napra sincs szüksége a városnak, sem holdra, hogy világítsanak neki, mert az Isten dicsősége világosította meg. (Jelenések 21:23) Sokan szeretnék látni Istent szemtől szemben. Hívőkben és kétkedőkben egyaránt jelen lehet e szándék. Ez nem egy természetellenes gondolat. A jelenlegi, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 FEBRUÁRJÁBAN

Egymás felé indulva KEDVES CSALÁDOK, HÁZASPÁROK, JEGYESEK ÉS A SZERELMESEK, A CSALÁDOKAT SZERETŐ SZERZETES- ÉS PAPTESTVÉREK, ÉS MINDENKI, AKI A CSALÁD ÉS AZ ÉLET MELLETT ÁLL! Ameddig csak vissza tudunk tekinteni a múltba, láthatjuk, hogy a társadalom élete mindig a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Család | HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 FEBRUÁRJÁBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. – Hétfo

Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak   földjére. Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan   lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra   verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. – Hétfo bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. Bosco Szent János áldozópap A nap liturgikus színe: fehér

Boscó szent János, a fiúk apostola, aki a legelesettebbeket gyűjtötte össze, hogy Istenhez vezesse őket. Nekünk is meg kell találnunk azt a feladatot, amelyre itt és most a leginkább szükség van. 1815 augusztus 15-én született Becchi-ben (Castelnuovo mellett) igen szegény … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. Bosco Szent János áldozópap A nap liturgikus színe: fehér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

31. hétfő: BOSCO SZENT JÁNOS

Zsid 11,32-40; Zs 30; Mk 5,1-20    Legyetek bátor szívuek, akik az Úrban reménykedtek! Zsid 11,32-40 És kit említsek még? Kifogynék az időből, ha beszélnék Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről, Dávidról, Sámuelről és a prófétákról, akik, mivel hittek, legyőztek országokat, igazságosságot cselekedtek, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 31. hétfő: BOSCO SZENT JÁNOS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. hétfő Marcella napja 1291.

A mai nap meditációs fogalma:Szövetség… A mai nap imádsága:URam, Istenem! Köszönöm, hogy megtapasztalhattam szövetségedet, s megajándékoztál földi életemben szövetségesekkel is. Add, hogy ne veszítsék el mások a belém a vetett bizalmukat, s add, hogy én se kételkedjem szeretetedben, amikor önhibámból … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. hétfő Marcella napja 1291. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. hétfő

Isten először a lelkiismeret törvénye alapján bánt az emberrel. De aztán Mózes idejében adta a törvényt, hogy még világosabb legyen a bűn fogalma. Amiből a bűn felismerése adódik. 1) erkölcsi törvény. Ezt Isten tulajdonképpen háromszor adta meg.Először a nemzeteknek adta … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. hétfő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 30. A év, évközi idő, 4. vasárnap A nap liturgikus színe: zöld

Szof 2,3; 3,12-13 Keressétek az Urat valamennyien, ti alázatosai a földnek, akik az ő törvénye szerint cselekszetek; törekedjetek az igazságra, törekedjetek az alázatosságra, hátha így rejtekhelyet találtok az Úr haragjának napján!1Kor 1,26-31 Mert nézzétek csak meghívásotokat, testvérek: nem sok a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 30. A év, évközi idő, 4. vasárnap A nap liturgikus színe: zöld bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 30. ? Évközi 4. vasárnap

Abban az időben: Jézus, látva a tömeget, fölment a hegyre, leült,   tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így   tanította őket:   ?Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.   Boldogok, akik sírnak, mert ok vigasztalást nyernek.   Boldogok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 30. ? Évközi 4. vasárnap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

30. vasárnap: ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP (Ward Mária)

Szof 2,3; 3,12-13; Zs 145; 1Kor 1,26-31; Mt 5,1-12a    Keressétek az Urat mind, akik alázatosan éltek a földön! Szof 2,3 Keressétek az Urat valamennyien, ti alázatosai a földnek, akik az ő törvénye szerint cselekszetek; törekedjetek az igazságra, törekedjetek az alázatosságra, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 30. vasárnap: ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP (Ward Mária) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva