2011. január hónap bejegyzései

HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 FEBRUÁRJÁBAN

Egymás felé indulva KEDVES CSALÁDOK, HÁZASPÁROK, JEGYESEK ÉS A SZERELMESEK, A CSALÁDOKAT SZERETŐ SZERZETES- ÉS PAPTESTVÉREK, ÉS MINDENKI, AKI A CSALÁD ÉS AZ ÉLET MELLETT ÁLL! Ameddig csak vissza tudunk tekinteni a múltba, láthatjuk, hogy a társadalom élete mindig a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | HÍVOM A CSALÁDOKAT A CSALÁD ÉVÉBEN, 2011 FEBRUÁRJÁBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. – Hétfo

Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak   földjére. Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan   lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra   verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. – Hétfo bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. Bosco Szent János áldozópap A nap liturgikus színe: fehér

Boscó szent János, a fiúk apostola, aki a legelesettebbeket gyűjtötte össze, hogy Istenhez vezesse őket. Nekünk is meg kell találnunk azt a feladatot, amelyre itt és most a leginkább szükség van. 1815 augusztus 15-én született Becchi-ben (Castelnuovo mellett) igen szegény … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. Bosco Szent János áldozópap A nap liturgikus színe: fehér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

31. hétfő: BOSCO SZENT JÁNOS

Zsid 11,32-40; Zs 30; Mk 5,1-20    Legyetek bátor szívuek, akik az Úrban reménykedtek! Zsid 11,32-40 És kit említsek még? Kifogynék az időből, ha beszélnék Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről, Dávidról, Sámuelről és a prófétákról, akik, mivel hittek, legyőztek országokat, igazságosságot cselekedtek, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 31. hétfő: BOSCO SZENT JÁNOS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FELSÉGES ATYÁNK! Nyisd meg a mi vaksi szemeinket áldásaidnak, a mindennapok nagy és kicsiny csodáinak meglátására, testünk, lelkünk számára szánt ajándékaid megbecsülésére! Add meg nekünk, hogy szegénységünk árnyékain törjön át Benned való gazdsagságunk fénye, melege. Taníts igazán örülni szeretteinknek, otthonunknak, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha hajlandó vagy megfizetni az árat

„Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem…” (Jelenések 3:19) A végidők gyülekezetének címezve Jézus így szólt: „ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Ha hajlandó vagy megfizetni az árat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

KIKÉREM MAGAMNAK!

Feleségem szavaitól durcás lettem. Kikértem magamnak. Miért van rólam elmarasztaló véleménye? – zsörtölődtem. Valójában nagyon jól tette, hogy őszintén elmondta, amit gondolt. Ebből megértettem, hogy szeret. A tanulság: ha nincs igazunk, akkor mások helyreigazító véleményén felháborodunk, ellensúlyozásként megharagszunk rá. Ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | KIKÉREM MAGAMNAK! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A LÉLEK MÉG MINDIG VÁR

  “Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.” (Jn 14:26)    A Szentlélek még mindig arra vár, hogy elvégezhesse munkáját az emberi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | A LÉLEK MÉG MINDIG VÁR bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. január 31. hétfő Marcella napja 1291.

A mai nap meditációs fogalma:Szövetség… A mai nap imádsága:URam, Istenem! Köszönöm, hogy megtapasztalhattam szövetségedet, s megajándékoztál földi életemben szövetségesekkel is. Add, hogy ne veszítsék el mások a belém a vetett bizalmukat, s add, hogy én se kételkedjem szeretetedben, amikor önhibámból … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | 2011. január 31. hétfő Marcella napja 1291. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Január 31.

Közülünk senki sem él önmagának “7Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; 8mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.” (Róma 14,7-8) Ehet-e a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Napi | Január 31. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva